В България съществуват неонацистки групи, които се подготвят за побои над мигранти. Това

...
В България съществуват неонацистки групи, които се подготвят за побои над мигранти. Това
Коментари Харесай

Активист: В България има неонацистки групи, които се подготвят за побои над мигранти

В България съществуват неонацистки групи, които се приготвят за побои над мигранти. Това стана ясно от думите на софтуерния инженер и цивилен деятел Георги Спасов в ефира на Дарик.

Според него тези групи организират безвъзмездни тренировки по бокс и улични боеве.

„ Това са групи, които имат тренировки по бокс, водени от неонацистка организация, която се споделя „ Азъ “. Те даже бяха разгласили репортаж с тези тренировки по една телевизия. И показват активността си като благотворителна самодейност за спорт измежду младите. Но в случай че човек влезе в онлайн каналите на такива групи, ще се срещне всевъзможни типове ненавист “, изясни Спасов. 

Според него е извънредно време да се даде късмет на мигрантите и бежанците да опишат историите си. 

„ Много огромна част от тях са се приспособили добре тук. Те приказват български език, работят, някои са женени в България. И аз съм уверен, че голяма част от хората в България нямат такава преднамереност и не ненавиждат някого, единствено тъй като има друг цвят на кожата “, акцентира Спасов. 

Според политолога Мила Мошелова е рисково, че дори партиите, които се показват за евроатлантически, не осъждат деянията на принуждение против бежанци, както и антимигрантските демонстрации, организирани от националистически и крайнодесни организации.

„ Това легитимира апелите за ненавист и назадничавост. По този метод ние губим част от личното си достолепие, тъй като тези политически обединения в никакъв случай не се афишират в отбрана на българските имигранти в чужбина, когато става дума за закононарушения. Това е доста неприлично от страна на политиците. За последните събития не съм попадала на политик, който да осъжда демонстрациите против мигрантите. В последна сметка смелостта да излезеш и да кажеш, че тези демонстрации не са естествени, не е чак толкоз огромна “, подчерта Мошелова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР